Jeg er født i et gammelt fiskerhus i Sletten, inde i stuen, det var min oldefar der havde bygget det, han og min farfar var fiskere, men min far var tømmer. Der var kun en meget lille have til huset og der var ikke plads til urtehave.

Men på min mors side var der helt anden have. Min morfar var møbelsnedker og han havde en stor køkkenhave med bærbuske og frugttræer, der var også høns og mange bistader, en bipavillon med plads til 15 bifamilier, den står nu på Landbrugsmuseet Gammel Estrup, det var min oldefar, som var snedker, der havde bygget den, han blev kaldt bikongen i Fredensborg hvor de boede. Når jeg tænker på min morfar, ser jeg ham altid med et hakkejern i hånden og min mor sidder og plukker rips og solbær.

Da jeg var 10 år flyttede vi til et murermesterhus med stor have til og der fik jeg min første lille urtehave og har lige siden stort set haft urtehave og siden dyrket mine egne grøntsager, krydderurter, blomster, podet frugttræer og der er også høns og bier i min have.

For år tilbage fik jeg nogle ærtefrø af en veninde, hvis forældre havde fået dem af en gammel dame, der sagde at de kun fik dem kun en gang, for så måtte de gemme nogle til frø til året efter.

De ærter var anledning til min interesse for foreningen Frøsamlerne, som jeg meldte mig ind i for 18 år siden, ærten kom til at hedde “Stevns høje ært” i foreningens samling af høje familie ærter. Så nu dyrker jeg køkkenhave blandet med blomster og krydderurter, hovedsagelig med egne samlede frø og med pilestativer til de høje ærter, bønner og blomster.